Att tro att man är korkad

2 kommentarer
Där jag bodde började högstadiet redan i sjätte klass. När jag skulle sluta femte klass skulle vi göra slutprov. Jag fick alla rätt i alla ämnen. Under högstadiet presterade jag bara sämre och sämre. Och gymnasietiden... Ja, jag har ju skrivit om den förut. Jag var en typisk VG+ elev. Med mina (och min skolas) mått mätt var det på gränsen till godkänt. Helt okej, inte mer. Sedan har jag studerat några år på universitet. Jag har alltid klarat allt. Allt har gått helt okej. Men jag har aldrig presterat sådär bra som jag har känt att jag borde. Det kan bero på en massa olika saker. Min ambitionsnivå? Min oförmåga att vara nöjd? Min intelligensnivå? Min lathet? 
 
Jag har alltid trott att jag inte var smartare än VG. Jag har alltid trott att jag var familjens lågvattenmärke intelligensmässigt. Mina föräldrar är chefer. Mina syskon är civilingenjörer och läkare. Och så jag. Lite flummig. Sysslar med saker som inte går att mäta. Nu läser jag mitt sista år på universitetet. Jag har inte mått bra sedan jag slutade femman. Min hjärna har inte fungerat ordentligt sedan jag slutade femman. Nu mår jag bra. Och skolan har aldrig gått bättre. Det är helt fantastiskt att märka att jag inte är korkad och lat. Jag har inte haft förutsättningarna för att prestera i skolan. Jag har behövt överleva. Då är det inte konstigt att hjärnan inte är intresserad av linjära ekvationer. Alla känslor har blockerat tankarna. 
 
Jag älskar känslan av att faktiskt kunna sätta mig vid datorn och skriva en uppsats på en dag. Jag älskar känslan av att det bara flyter. Jag älskar att kunna läsa en avhandling och förstå texten. Det tog alldeles för många år för mig att komma tillbaka. Det tog alldeles för många svek från vuxenvärlden. Men nu är jag här. Här hos tioåringen. Och jag älskar det. 
 
1 Johanna:

skriven

Härligt att läsa att du tagit dig igenom det kämpiga. Du är stark som lyckats med det. Jag känner igen mig i att känna sig korkad, har själv behövt avbryta studier flera gånger pga måendet. Man känner sig svag. men det är sant som du skriver så har man bara inte haft rätt förutsättningar. en dag så går det nog. :) Kram

Svar: Tack! Kram på dig!
viskningen.blogg.se

2 Anonym:

skriven

Hej läst din blogg. Många djupa välvalda ord. Kram Alexander

Svar: Tack! Kram
viskningen.blogg.se