Att välja familj

Kommentera
Det blir en familjehelg! I teorin härligt, i praktiken... ? Vet inte riktigt. Mina syskon med respektive kommer hem till mig om en stund. Vi ska dricka Mojito och snacksa lite innan restaurangbesök med resten av familjen. Kan nog bli helt okej. Ska försöka att inte ta för mycket ansvar. Ska försöka att faktiskt njuta av kvällens mat och drinkar. Jag kommer att vara nykter ikväll vilket alltid är jobbigare. Det är så mycket svårare att stå ut med familjen när jag måste vara nykter. Jag inser att det är ett obra sätt att använda alkohol på det sättet men ja, så är det. Anledningen till att jag ska vara nykter är att jag går på mediciner för mitt knä. Känner att det är klokast att låta medicinerna göra sitt. 
 
Imorgon förmiddag ska jag, min syster och min mamma åka hem till min bror som bor i en annan stad. Vi ska äta brunch och sen se en musikal. Jag ser fram emot musikalen och hoppas att brunchen går snabbt och smärtfritt. 
 
Ja, jag hör hur det låter. Min familj, jag mår inte bra i deras sällskap. Hade det gällt någon annan hade jag nog hållit något tal om att välja sitt sammanhang. Att vara vuxen nog att omge sig av människor som man faktiskt mår bra av. Det låter ju bra. Men det är så mycket svårare i verkligheten. Sanningen är att jag inte vågar bryta med min familj. Trots att de gör mig illa. Ännu mindre vågar jag berätta för dem hur jag känner. Jag vågar inte prata med dem om någonting som är på riktigt. De känner inte mig. Det är en stor sorg för mig. Men det är också precis så jag vill ha det. För om de inte känner mig så kan de heller inte göra mig illa på riktigt. De kommer inte åt mig så som de gjorde när jag var liten. Jag håller på att bygga grunden till en egen familj. Jag vill ge tioåringen allt som tog ifrån honom.